YATIRIM TEŞVİK BELGESİ 2024

  >   Yatırım Teşvik Belgesi  >   Yatırım Teşvik Belgesi 2024
Yatırım Teşvik Belgesi 2024

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ 2024

"Yatırım Teşvik Belgesi 2024" Bu yıl içerisinde belge başvurusu nasıl yapılır, nasıl kullanılır ve diğer teşvik uygulamaları nasıl yürütülür gibi konularda genel bilgilerin yer aldığı sayfamızdır. Bu sayfada 2024 yılında yapılan tüm uygulama değişiklikleri bulunmaktadır. Gerek mevzuat açısından gerekse uygulama açısından önemli değişikliklerin yapıldığı 2024 yılında mevzuat değişiklikleri, teşvik alan firma bilgileri, belge istatistikleri gibi 2024 yılına ilişkin bilgilere yer verilmiştir. Ayrıca, bu yıla ait tüm duyurular tek sayfada birleştirilmiştir. Özet olarak, Yatırım Teşvik Belgesi alınması ve kullanılmasıyla ilgili 2024 yılında yapılan tüm değişiklikler başlıklar halinde aşağıda detaylarıyla aktarılmıştır.

 

2024 YATIRIM TEŞVİK BELGESİ NEDİR?

2024 Yatırım Teşvik Belgesi ülkemiz sınırları içerisinde yerli veya yabancı sermaye farkı gözetilmeksizin, gerçek kişi, şahıs işletmesi veya her çeşit tüzel kişilik ile beraber belediyeler, dernekler, vakıflar, odalar, kooperatifler gibi her çeşit oluşumun yararlanabileceği çok sayıda devlet desteğinin sistematik bir biçimde uygulanabilmesi amacıyla düzenlenen elektronik belgedir. Yatırım Teşvik Belgesi 2024 yılında da yoğun bir biçimde düzenlenmekte ve bu belgeler kapsamında yatırımlar büyük oranda teşvik edilmektedir. Yatırım Teşvik Belgesi ülkemizde tasarrufların yatırıma dönüşmesini hızlandırmak ve desteklemek amacıyla düzenlenir. Yatırımcıların gerek yatırım döneminde gerekse işletme döneminde ihtiyaç duyabileceği çok farklı ve özellikli destek unsurlarından ibarettir. Örneğin, finansman ihtiyacına yardımcı olmak için faiz ya da kar payı desteği veya istihdam yoğun sektörlerde işletme üzerindeki istihdam yükünü hafifletmek amacıyla Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Sigorta Primi Desteği gibi birçok destek uygulanmaktadır.

 

2024 YATIRIM TEŞVİK BELGESİ NASIL ALINIR?

2024 Yatırım Teşvik Belgesi alınabilmesi için E-TUYS sisteminin kullanılması şarttır. Günümüzde teşviklerden yararlanmanın yolu E-TUYS sisteminden geçmektedir. Yatırım projesi hazırlandığında, bir fizibilite veya ön fizibilite çalışması neticesind yatırım kararı verilmişse ilk aşama tamamlanmıştır. Bunun ardından teşvik ve devlet destekleri olanakları araştırılmalıdır ve mümkünse proje buna göre yapılandırılmalıdır. Doğru planlanan bir yatırım neticesinde daha yüksek oranda destek almak mümkündür. Bu nedenle, Yatırım Teşvik Belgesi imkanlarının mutlaka yatırımların planlama aşamasında dikkate alınması tavsiye edilmektedir. Yatırım Teşvik Belgesi alınabilmesi için hem E-TUYS sisteminde projenin uygun yapılması hem de gereken bilgi ve belgeler ile projenin desteklenmesi gerekmektedir.

 

Yatırım Teşvik Belgesi Ücretleri 2024

Yatırım Teşvik Belgesi başvuru ve revizyon işlemleri günümüzde ücretlidir. Bu ücret belgenin asgari sabit yatırım tutarına göre değişen miktarlarda belirlenmiştir. 2024 yılında uygulanan Yatırım Teşvik Belgesi başvuru ücretleri şu şekildedir;


  1. 5 Milyon TL altındaki yatırımlar için 6.000-TL

  2. 5 - 25 Milyon TL arasındaki yatırımlar için 15.000-TL

  3. 25 Milyon TL üzerindeki yatırımlar için 29.000-TL

Ayrıca, 2024 yılında mevcut belgenin revize edilmesi için işlem başına 1.500-TL revizyon ücretinin bakanlığa yatırılması gerekmektedir. Bu ücretler tamamen elektronik ortamda E-TUYS üzerinden yatırılmaktadır. Herhangi bir aracı olmaksızın ücretler doğrudan bakanlık döner sermaye işletmesi hesabına yatırılır. Burada belirtilen ücretlere %20 oranındaki Katma Değer Vergisi de dahildir.


YATIRIM TEŞVİK BELGESİ BAŞVURUSU 2024

Yatırım Teşvik Belgesi Başvuruları 2024 yılında E-TUYS sistemi üzerinden elektronik ortamda yürütülmektedir. 2024 yılında Yatırım Teşvik Belgesi Başvurusu yapmak isteyen bir yatırımcı E-TUYS üzerinden elektronik imzası ile başvuru yapabilecek veya yetkilendirilen kişi ya da kurumlar aracılığıyla başvurusunu tamamlayarak Yatırım Teşvik Belgesini alabilecektir.

>> E-TUYS ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen tıklayın.

2024 yılında yeni bir Yatırım Teşvik Belgesi Başvurusu yapmak isteyen yatırımcılar E-TUYS sistemi üzerinden başvurularını yaparak Elektronik Yatırım Teşvik Belgesi alacaklardır.

Yatırım Teşvik Belgesi 2024 yılında yapılacak diğer işlemler için (liste değişiklikleri, belge revize işlemleri, finansal kiralama işlemleri, satış izni, ihraç izni ve devir gibi tüm işlemler) fiziksel olarak basılı Yatırım Teşvik Belgesi olan yatırımılar aynı şekilde ıslak imzalı, elektronik belgesi olan yatırımcılar ise elektronik imzalı olarak tüm işlemlerini yürüteceklerdir.

2024 yılında yatırım tamamlama vizesi başvurusu yapacak olan bir yatırımcı için iki durum söz konusudur. Bunlar;

1- 02/07/2018 tarihinden önce fiziksel ortamda düzenlenmiş yani basılı bir Yatırım Teşvik Belgesi olan yatırımcılar yine fiziksel olarak yani tüm belgeler ıslak imzalı ve basılı olarak hazırlanmış dosyalar ile yatırım tamamlama vizesi ve ekspertiz işlemleriyle ilgili başvurularını yapacaktır. Bu durumda 2024 yılında da Yatırım Teşvik Belgesi ile ilgili başvurular fiziksel olarak devam edecektir.

2- 02/07/2018 tarihinde E-TUYS sistemine geçişten sonra elektronik ortamda başvuru yaparak belgesini alan yatırımcılar için tamamlama vizesi işlemleri ve ekspertiz işlemleri yine elektronik ortamda yapılacaktır. Bu durumda 2024 yılında da Yatırım Teşvik Belgesi ile ilgili başvurular elektronik ortamda yapılacaktır.

>>> Yatırım Teşvik Belgesi Başvuruları 2024 yılında da özetle; tüm işlemler için E-TUYS öncesinde düzenlenen belgeler yine fiziksel ortamda, elektronik ortamda düzenlenen belgeler ise yine E-TUYS sistemi üzerinden elektronik ortamda yürütülmektedir.

Yatırım Teşvik Belgesi Başvuru Süreci 2024

KİMLER YATIRIM TEŞVİK BELGESİ ALABİLİR 2024

Kimler Yatırım Teşvik Belgei Alabilir 2024 yılında da bir önceki yıl olduğu haliyle devam etmektedir. Yani kısaca ülkemiz sınırları içerisinde yatırım yapmayı planlayan tüm tüzel ve gerçek kişiler, daha açık ifade etmek gerekirse her çeşit şirket, dernek, vakıf, belediye, kooperatif, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu, birlik ile yabancı şirketlerin ülkemizdeki şubeleri yatırım teşvik belgesi alabilir.

>>> Kimler Yatırım Teşvik Belgesi Alabilir sorusunun cevabı 2024 yılında da kısaca; her çeşit tüzel kişilik ve gerçek kişi, kamu veya özel, yerli veya yabancı ayrımı olmaksızın Yatırım Teşvik Belgesi alabilir.

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ EVRAKLARI

Yatırım Teşvik Belgesi alınabilmesi için gerekli evraklar yatırım türü, konusu, yeri ve tutarına göre değişiklik gösterir. Her teşvik sisteminde dosyanızda bulunması gereken evraklar farklıdır. Ancak yine de standart olarak tüm Yatırım Teşvik Belgesi Müracaatında dosyanızda bulunması gereken evraklar bulunmaktadır. Güncel haliyle Yatırım Teşvik Belgesi Evrakları şu şekildedir;

  1. Dilekçe: Talep edilen Yatırım Teşvik Belgesi hakkında özet bilgileri içeren ve durumu anlatır bir dilekçe hazırlanmalı ve şirketi temsil ve ilzama yetkili kişi ya da kişilerce imzalı ve kaşeli olarak oluşturulmalıdır.
  2. Beyan ve Taahhüt: Başvuruya esas teşkil eden tüm bilgi ve belgelerin doğruluğunun, aksinin tespiti halinde ise tüm cezai yaptırımların kabul edildiğinin taahhüt edildiği bir yazıdır. Şirketi temsil ve ilzama yetkili kişi ya da kişilerce imzalı ve kaşeli olarak oluşturulmalıdır.
  3. İmza Sirküleri: Şirketin temsil ve ilzam usulüne ilişkin yetkinin nasıl kullanılacağının belirlendiği bir evraktır, noter onaylı sureti gerekmektedir.
  4. Türkiye Ticaret Sicili Gazeteleri: Yatırım Teşvik Belgesi başvurusu yapan şirketin kuruluş, varsa unvan değişiklikleri, güncel haberleşme adresi, son sermaye ve ortaklık yapısını gösterir gazetelerin suretidir.
  5. SGK Borcu Yoktur Yazısı: Firmanız adına alınmış, 5510 sayılı  Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca Türkiye genelinde Sosyal Güvenlik Kurumuna muaccel olmuş prim ve idari para cezası borcunuzun bulunmadığına veya tecil ve taksitlendirildiğine ya da yapılandırıldığına ve yapılandırılmanın bozulmadığına dair Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili birimlerinden alınacak yazının aslı veya internet üzerinden alınabilen e-borcu yoktur (Hazine Müsteşarlığına verilmek üzere düzenlenen e-borcu yoktur) yazısı. Bu yazının 2024 yılında başvuru yapılan ay ile aynı tarihli olması şarttır.
  6. Kapasite Raporu: Şirketin iştigal konularına dair üretim hattı, makine parkı ve üretim kapasiteleri gibi temel üretim bilgilerinin yer aldığı bir rapor olup, modernizasyon, tevsi ve ürün çeşitlendirme Yatırım Teşvik Belgeleri kapsamında ibrazı zorunludur. 2024 yılında Kapasite Raporunun geçerliliği bulunması gerekir.
  7. Çevresel Etki Değerlendirme Kararı ve/veya Yazısı: Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği Ek-I ve Ek-II Listelerinde yer alan yatırımlar için yapılacak olan Yatırım Teşvik Belgesi başvurularında mutlaka Çed Gerekli Değildir veya Çed Olumlu Belgesi ve/veya Yazısının ibrazı gerekmektedir.
  8. OSB Tahsis Yazısı: Organize Sanayi Bölgelerinde yapılacak yatırımlar için talep edilen Yatırım Teşvik Belgeleri için OSB yönetiminden alınacak tahsis yazısının Bakanlığa sunulması gerekmektedir.
  9. Vergi Levhası: Şirketin adres, vergi dairesi ve vergi numarası gibi bilgilerin yer aldığı temel şirket evraklarından Vergi Levhası mutlaka Yatırım Teşvik Belgesi müracaatlarında dosyada ye alması gereken evraklardandır. Vergi levhasının 2024 yılına ilişkin değerleri içeriyor olması gerekir.

* Yatırım konusuna göre çeşitli kurumlardan alınacak ilave bilgi ve belgeler, fizibilite raporu veya izinler gerekmekte olup, yatırım konusuna, tutarına, iline ve talep edilen Yatırım Teşvik Belgesi sistemine göre belirlenmesi gerekmektedir.

 

YATIRIM TEŞVİK BÖLGELERİ HARİTASI 2024

Yatırım Teşvik Bölgeleri Haritası 2024 yılında da 6 adet bölge başlığı altında farklılaşarak teşvik yoğunluklarının bu bölgelere göre uygulandığı görülmektedir. 2024 Yatırım Teşvik Bölgelerinden 1. Bölge en gelişmiş bölgeleri kapsamakta ve 6. bölgeye doğru ilerledikçe sosyoekonomik gelişmişlik seviyesi azalmakta, bölgelerarası gelişmişlik farkını en aza indirebilmek amacıyla 6. bölgeye doğru ilerledikçe uygulanan destek oranları artmaktadır. En yüksek destek oranları 6. bölgede uygulanmaktadır.

Yatırım Teşvik Bölgeleri 2024 yılına ait teşvik haritası aşağıdadır;

Yatırım Teşvik Bölgeleri Haritası 2024

 

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ DESTEK UNSURLARI 2024

Yatırım Teşvik Sistemi Destek Unsurları 2024;

- Genel Yatırım Teşvik Sistemi 2024 yılında şu teşvik unsurlarını kapsamaktadır; KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti ve Gelir Vergisi Stopajı Desteği olarak 3 adet destek unsuru içermektedir.

- Bölgesel Yatırım Teşvik Sistemi 2024 yılında şu teşvik unsurlarını içermektedir; KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Vergi İndirimi, Faiz veya Kar Payı Desteği, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Sigorta Primi Desteği, Gelir Vergisi Stopajı ve Yatırım Yeri Tahsisi olmak üzere anılan destek unsurlarını içermektedir.

- Öncelikli Yatırım Teşvik Sistemi 2024 yılında şu destek unsurlarını içermektedir; KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Vergi İndirimi, Faiz veya Kar Payı Desteği, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Sigorta Primi Desteği, Gelir Vergisi Stopajı ve Yatırım Yeri Tahsisi olmak üzere belirtilen destek unsurlarını içermektedir.

- Stratejik Yatırım Teşvik Sistemi 2024 yılıda şu destek mekanizmalarından oluşmaktadır; KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Vergi İndirimi, Faiz veya Kar Payı Desteği, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Sigorta Primi Desteği, Gelir Vergisi Stopajı, Yatırım Yeri Tahsisi ve KDV İadesi olmak üzere söz konusu destek unsurlarını içermektedir.

>>> Yatırım Teşvik Sistemi 2024 yılında da daha önceki yıllarda olduğu gibi; Genel Yatırım Teşvik Belgesi, Bölgesel Yatırım Teşvik Belgesi, Öncelikli Yatırım Teşvik Belgesi ve Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi'ndan oluşmaktadır. Bir önceki yıl Karar'da yapılan bir değişiklik nedeniyle 2024 yılında Büyük Ölçekli Yatırım Teşvik Belgesi düzenlenmemektedir. Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi 2024 yılında devam etmekte olup, tüm kriterlerin sağlanması halinde yatırımcılar Proje Bazlı Desteklerden yararlanabilecektir.

2024 yılında istisnai olarak tüm belgeler kapsamında turizm ve imalat sanayi yatırımları için bina inşaat harcamalarında KDV İstisnası desteği uygulanacaktır.

Yatırım Teşvik Belgesi Destek Unsurları

 

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ BAKANLIK

Yatırım Teşvik Belgesi Hangi Bakanlık Tarafından Verilmektedir şeklinde bir soru sık sık sorulmaktadır. Çünkü birçok kez değişiklik yapılmıştır. Önceden T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen teşvik uygulamaları artık 2024 yılında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafıdan yürütülmektedir. Bu nedenle sorunun cevabı da T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'dır.

Yatırım Teşvik Belgesi ile ilgili işlemlerde yetkili olan Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü; önceden mülga T.C. Ekonomi Bakanlığı'na bağlıydı ve bu nedenle anılan bakanlık teşvik uygulmalarıyla ilgili yetkili olan kurumdu. Fakat artık T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkili kurumdur. Bu nedenle Yatırım Teşvik Belgesi 2024 yılı başvuruları ve teşvik uygulamaları ile ilgili tüm iş ve işlemler T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Bakanlık web sitesine kolay erişim için aşağıdaki adrese tıklayabilirsiniz.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü

 

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ DÜZENLENECEK YATIRIM PROJELERİ

Yatırım Teşvik Belgesi alınması için mevzuatta uygun şartlarda bir yatırım projesinin sunulması esastır. Yatırım projeleri çok çeşitli olabilir ancak yine de desteklenen projelerin türleri mevzuatta açık bir biçimde ifade edilmiştir. Öncelikle yatırım projesinin detaylarının bilinmesi ve bu kapsamda hangi tür yatırım projesi formatında başvuru oluşturulacağı netleştirilmelidir. Bunu mutlaka konu ile ilgili deneyimi olan ve mevzuat detaylarına tam olarak hakim olan kişilerin oluşturması gerekir. Aksi halde yatırım tamamlama vizesi aşamasında büyük sorunlarla karşılaşılacaktır. Öncelikle Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında desteklenen yatırım türlerinin bilinmesi gerekir. Yatırım türleri içerisinde yer alan ve Yatırım Teşvik Belgesi 2024 kapsamında desteklenecek olan türleri şu şekildedir;

  1. Komple Yeni Yatırımlar
  2. Tevsi Yatırımlar
  3. Modernizasyon Yatırımları
  4. Ürün Çeşitlendirme Yatırımları
  5. Entegrasyon Yatırımları
Yatırım Teşvik Belgesi Düzenlenecek Yatırım Projeleri

KOMPLE YENİ YATIRIM TEŞVİK BELGESİ

Bir yatırımcı daha önce kendisi tarafından aynı ürünün üretimine yönelik herhangi bir tesis bulunmadığı durumda, yeni bir ürün veya hizmet üretip sunmak amacıyla bir yatırım kararı verdiğinde söz konusu yatırım Komple Yeni Yatırım olarak adlandırılır. Komple Yeni Yatırımlar için Yatırım Teşvik Belgesi düzenlenmektedir. Bu yatırımların en büyük özelliği bir bölgede sıfırdan kapasite oluşturmaları ve büyük miktarda istihdam oluşturmalarıdır. Bu nedenle çok yoğun bir biçimde desteklenmektedir.

TEVSİ YATIRIM TEŞVİK BELGESİ

Tesvi yatırımlar mevcut üretim kapasitesinin artırılması amacıyla planlanan yatırımlardır. Halihazırda kurulu bir üretim kapasitesi bulunması halinde ve söz konusu kapasitenin artırılması ihtiyacı oluştuğunda gerçekleştirilen yatırımlardır. Tevsi yatırımlar için düzenlenen Yatırım Teşvik Belgeleri kapsamında genellikle ilave oluşacak kapasite ve ilave istihdam desteklenir.

MODERNİZASYON YATIRIM TEŞVİK BELGESİ

Günümüz teknolojisinin sürekli olarak büyük bir hızla geliştiği göz önünde bulundurulduğunda, yeni teknolojiler ile donatılmış yüksek kaliteli ürünlerin üretilmesi çok önemlidir. Bunun için modernizasyon yönlü yatırımların yapılması da kaçınılmazdır. Modernizasyon Yatırım Teşvik Belgesi sayesinde mevcut bir tesisin modernize edilmesi amacıyla yapılması planlanan yatırımlar desteklenmekte, ülkemiz sanayisinin yüksek katma değerli ve kaliteli ürünler üretmesi teşvik edilmektedir.

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KDV İSTİSNA YAZISI

E-TUYS sistemi üzerinden Yatırım Teşvik Belgesi onaylandıktan sonra ilk iş olarak KDV İstisna Yazısı alınmalıdır. Onaylanan Yerli ve/veya İthal Makine Teçhizat Listeleri ile birlikte artık KDV İstisnasından yararlanarak makine ve teçhizat alınması gerekmektedir. Bunun yapılabilmesi için İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden Belge No, Belge Tarihleri ve Belge İd bilgilerini kullanarak KDV İstisna Yazısı alınacaktır. Makine satıcıları ise Yatırım Teşvik Belgesine istinaden KDV tahsil etmeyecek ve faturalarını KDV'siz keseceklerdir.

 

2024 YATIRIM TEŞVİK BELGESİ DUYURULAR

2024 Yatırım Teşvik Belgesi ve Teşvik Uygulamaları ile ilgili duyurular özet halinde aşağıda yer almaktadır.

Henüz 2024 yılına ilişkin Yatırım Teşvik Belgesiyle ilgili bir düzenleme veya haber bulunmamaktadır. Bu kısım günlük güncellenmektedir.

 

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ DANIŞMANLIK

Yatırım Teşvik Belgesi ile ilgili tüm işlemlerde danışmanlık hizmetleri sunmaktayız. Bu hizmetler belgenin alınması aşamasından, yatırım dönemi son bulup kapanış yapılmasına kadar süre boyunca tüm işlemleri kapsamaktadır. Hatta kapanış sonrasında satış izni ve ihraç izni gibi çeşitli işlemler de yapılabilmektedir. Bölgesel sistemde yer alan faaliyet zorunluluğu nedeniyle aslında yatırımcıların yükümlülükleri kapanış sonrası da devam etmektedir. Bu nedenle danışmanlık hizmetlerinin devamı da gerekebilmektedir.

Yatırım Teşvik Belgesi Danışmanlık işlemleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken önemli bazı noktalar bulunmaktadır. Bunların en başında elbette hizmeti sunacak tarafın yetkinliği gelmektedir. Bu işlemler gerek mevzuat hükümlerine gerekse uygulamalara tam hakimiyet gerektirmektedir. Bu hizmetleri yalnızca sistem üzerinden evrak girişi olarak algılamak ve bu şekilde uygulamak büyük sorunlara yol açmaktadır. Yatırım Teşvik Belgesi başvuru aşamasında öngörü üzerinden yapılmış bir projedir ve gerçek değerler içermez. Henüz tamamen tahmin olarak yapılandırılmıştır. Ancak yatırım döneminde işler tamamen farklı ilerlemektedir. Bu nedenle aslında belgenin alınması kolaydır fakat kullanılması zordur. Hem desteklerden tam yararlanmak hem de sorunların önlenmesi zordur. Bu nedenle özellikle bu konuyla ilgili danışmanlık faaliyetlerinin kapsamı ve niteliği dikkatle incelenmelidir.

Teşvik Danışmanlığı ile ilgili bir başka husus da ücretlendirme ve hizmetin kapsamı ile bu ücretlerin açıklıkla yatırımcıya bildirilmesidir. Hangi işlemlerin yapılması gerektiği, başvuru ücretleri, bakanlık tarafından alınan ya da kaldırılan ücretler gibi konular mutlaka şeffaflıkla yatırımcı ile paylaşılmamalıdır. Daha sonra yatırım boyunca sorunlarla karşılaşıldığında istenmeyen büyük ödemelerle karşı karşıya kalınabilmektedir. Yatırım Teşvik Belgesi ile ilgili tüm işlemlere ilişkin ücret ve harçlar mevzuatta yer almaktadır. Ancak danışmanlık bedelleri hizmetin kapsamı ile sınırlıdır. Bu sınırların iyi çizilmesi ve karşılıklı paylaşılması gerekmektedir.

Ankara Müşavirlik bu hizmetlerin tamamını güven ilişkisi içerisinde yürütmektedir. Öncelikle sözle ifade edilen unsurların tamamı sözleşme ile taahhüt altına alınmaktadır. Dolayısıyla kötü bir sürpriz ile karşılaşma olasılığınız ortadan kalkmaktadır. Tüm işlemlerin mevzuat uyumu tarafımızca kontrol edilir. Mevzuat güncellemeleri düzenli takip edilir. Gereken işlemlerin tamamı vaktinde yapılır. Doğru fiyat politikası ile yatırımcıların hizmetine sunulur. Tarafımızca tüm hizmetler değil yalnızca yatırım teşvik ve devlet destekleri danışmanlığı hizmeti sunulur.

 

ANKARA MÜŞAVİRLİK - YATIRIM TEŞVİK BELGESİ 2024

Yatırım Teşvik Belgesi 2024 yılında da başvuru ve diğer tüm iş ve işlemler ile yatırım tamamlama vizesi (ekspertiz) işlemlerinde en hızlı ve en doğru sonuçları almanızı teminen Ankara Müşavirlik sizin adınıza tüm teşvik uygulamalarını düzenli takip eder ve sonuçlandırır. Ankara Müşavirlik Yatırım Teşvik Belgeleri için profesyonel hizmet sunan bir danışmanlık şirketidir. Yatırım Teşvik Belgeleri ve Uygulamaları ilgi ilgili detaylı bilgi almak yatırımların tüm aşamalarında bize danışabilirsiniz.


Bu sayfa "Yatırım Teşvik Belgesi 2024" ile ilgili güncel ve detaylı bilgi sunmak için hazırlanmıştır. İmalat, hizmet, enerji, madencilik, tarım ya da hayvancılık gibi alanlarda yatırım planlayan yatırımcıların, özellikle fizibilite gibi erken yatırım evrelerinde bilgilendirilmesi ve yatırım planının doğru şekillendirilmesine daha fazla katkı sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Bu sayfada yer alan bilgiler 2012/3305 sayılı Karar ve 2012/1 sayılı Tebliğ ışığında teşvik mevzuatına uygun olarak tasarlanmıştır. Bu web sayfasının içeriği Ankara Müşavirlik tarafından oluşturulmuştur.

1990 - 2024 © Ankara Müşavirlik. Bu web sitesinde bulunan tüm bilgiler Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na tabidir ve tüm içerik Ankara Müşavirliğe aittir. İzinsiz yapılan alıntı yapılması halinde, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında cezai işlem başlatma hakkı Ankara Müşavirlik lehine saklıdır.

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ VE DEVLET DESTEKLERİNDE GÜVENİLİR ÇÖZÜM ORTAĞINIZ.

ANKARA MÜŞAVİRLİK